Tuimelvrouw

De Tuimelvrouw

 

Verschenen augustus 2009, ISBN 978-90-8660-082-3

 

Tuimelaars zijn de bekendste dolfijnensoort, maar we weten nog lang niet alles van deze intrigerende zeeroofdieren. Anna van Dam is een internationaal erkend dolfijnenexpert en verdient in vakkringen de koosnaam De Tuimelvrouw. Ze ontdekt bij tuimelaars bijna menselijke eigenschappen en een merkwaardig bruidsritueel: als een vrouwtje paringsbereid is zonderen twee mannetjes haar af en paren om beurten met haar tot de cyclus voorbij is en het drietal terugkeert naar de groep.

De drie hoofdpersonen in De Tuimelvrouw lijken die verhoudingen om te draaien. Twee sterke vrouwen, Anna van Dam en Isadora de Roi, de jonge vrouw die na een turbulent leven nu een boerderij leidt, cirkelen om psycholoog Rob Duinstra. Voor beide vrouwen is hij een rots in de branding. Als Isadora in een visioen voorziet dat Anna ver van huis betrokken dreigt te raken bij een vliegtuigongeluk volgen de gebeurtenissen elkaar in razend tempo op.

Een roman over liefde en jaloezie, over verlies en herwinnen van vertrouwen en over de plaats van de mens in de fascinerende wereld van de tuimelaar.

 

Quote:

De Tuimelvrouw houdt het midden tussen een thriller en een liefdesroman. Het is een spannend verhaal over liefde en vriendschap dat de lezer meesleept in een maalstroom van verwikkelingen. Van harte aanbevolen.

 

Jacob Vis

 

 

 

 

 

 

 

De tuimelvrouw 2

 

(Ik wil graag een paar fragmenten uit het boek laten lezen)

 

Drie dolfijnen zwemmen mee met de boot. Ze lijken vredig naast elkaar te zwemmen, maar schijn bedriegt. Het is een alliantie tussen twee mannetjes die een vrouwtje gijzelen. Zij zwemt in het midden en ze wijken de hele dag niet van haar zijde. Als het ene mannetje moet eten is het andere extra attent. Het vrouwtje paart zowel met haar twee metgezellen als met andere mannetjes, daarom zal haar kalf worden gespaard.

 

 

Anna kijkt gefascineerd toe. Opeens ziet ze in een visioen hoe zijzelf en Isadora aan weerszijden van Rob zwemmen en hem geen moment uit het oog verliezen. Als Isadora duikt om een verleidelijk hapje te verschalken ziet Anna haar kans schoon en paart met Rob. De gedachte is zo opwindend dat ze begint te transpireren wat in deze hitte gelukkig niet opvalt. Ze probeert het visioen van zich af te zetten en als wetenschapper naar het fenomeen te kijken, maar het beeld blijft in haar achterhoofd hangen. Ze neemt zich voor vanavond een lange mail aan Rob te sturen, waarin ze precies beschrijft wat ze nu ziet, niet meer en niet minder. Hoe zou hij reageren als hij dit kon zien?